Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» ξεκίνησε και φέτος από το Βερολίνο στις 16 Ιουλίου και αφού διένυσε 3,500 χιλιόμετρα και πέρασε μέσα από έξι χώρες, κατέληξε στην Κύπρο μας για να τιμηθούν οι ήρωες μας όπως τους αξίζει.

Σκοπός της Πρωτοβουλίας όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, είναι η διατήρηση της μνήμης των ηρώων μας, η αφύπνιση ξένων και ημετέρων για το Κυπριακό πρόβλημα, ο αγώνας για απελευθέρωση των εδαφών μας από τον τουρκικό στρατό και η απαρέγκλιτη εφαρμογή των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρη την επικράτεια του νησιού.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων έγινε με την αντικατοχική εκδήλωση που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 30 Ιουλίου στο Παραλίμνι στο Τάσος Μάρκου, μετά την Επιμνημόσυνη Δέηση στο κοιμητήριο Παραλιμνίου στα μνήματα των δύο ηρώων. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν απίστευτη, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και τα συναισθήματα της συγκίνησης και περηφάνειας για τον ιερό σκοπό της Πρωτοβουλίας είναι έντονα.

Σκοπός της πρωτοβουλίας των μοτοσικλετιστών δεν μπορεί να είναι άλλος από τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην τουρκική κατοχή, τη διατήρηση της μνήμης των ηρώων μας και τη μεταλαμπάδευση των μηνυμάτων της θυσίας τους. Ως τέτοια, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», αντιλαμβάνεται την αγάπη για την ελευθερία της πατρίδας, τη διατήρηση της εθνικής αξιοπρέπειας και της τιμής, τον αλτρουισμό, την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία.

Για περαιτέρω πληροφορίες για τη δράση της Πρωτοβουλίας επικοινωνήστε απευθείας με κ. Ν.Ιωαννίδη στο 99308305, ioannidisnik@gmail.com
http://isaaksolomou.blogspot.com.cy

Comments are closed.