Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» ξεκίνησε και φέτος από το Βερολίνο στις 16 Ιουλίου. Το πρώτο σκέλος της “Πορείας Ελευθερίας” έφτασε στην κορύφωσή του σε ένα από τα ιερότερα μνημεία του Ελληνισμού στην Αθήνα, για να καταλήξει στις 27 Ιουλίου στην Κύπρο για το τρισάγιο των 2 ηρώων. Η μεγάλη πορεία των μοτοσικλετιστών στην Κύπρο θα γίνει στις 30 Ιουλίου.

Στο πιο κάτω βίντεο υπάρχουν πλάνα από την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Πρωτοβουλίας στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο όπου η Αναστασία Ισαάκ απαιτεί τη σύλληψη και καταδίκη των δολοφόνων του πατέρα της και του Σολωμού Σολωμού. Τα συναισθήματα της συγκίνησης και της περηφάνειας για τον ιερό σκοπό της “Πορείας” είναι έντονα!

Το πρόγραμμα της Πορείας

Αθήνα – Λεμεσός 27 Ιουλίου Υποδοχή στη Λεμεσό, Κίνηση προς Λευκωσία, Κατάθεση στεφάνων στο Μαρί, Τύμβος Μακεδονίτισσας, Οδοφράγματα Αγ. Δομετίου & οδού Λήδρας

Παγκύπρια Πορεία Μνήμης – Τρισάγιο – Αντικατοχική Εκδήλωση 30 Ιουλίου

Η Παγκύπρια Πορεία Μνήμης είναι η καθιερωμένη πορεία μοτοσικλετιστών που γίνεται κάθε χρόνο από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου προς το κοιμητήριο Παραλιμνίου. Η Πορεία θα κινηθεί μέσω του Κοιμητηρίου Παραλιμνίου, όπου θα τελεστεί τρισάγιο στα μνήματα των δύο ηρώων προς το Δημοτικό Στάδιο Παραλιμνίου «Τάσος Μάρκου» όπου και θα γίνει αντικατοχική εκδήλωση.

Στο κοιμητήριο Παραλιμνίου 30/07 θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στις 19:30.
Ακολούθως θα ακολουθήσει αντικατοχική εκδήλωση στο στάδιο Τάσος Μάρκου όπου θα προβληθεί ντοκιμαντέρ σχετικό με τους δύο ήρωες και την πανευρωπαϊκή πορεία που προηγήθηκε.

Σκοπός της πρωτοβουλίας των μοτοσικλετιστών δεν μπορεί να είναι άλλος από τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην τουρκική κατοχή, τη διατήρηση της μνήμης των ηρώων μας και τη μεταλαμπάδευση των μηνυμάτων της θυσίας τους.

Ως τέτοια, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», αντιλαμβάνεται την αγάπη για την ελευθερία της πατρίδας, τη διατήρηση της εθνικής αξιοπρέπειας και της τιμής, τον αλτρουισμό, την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία.

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε απευθείας με κ. Ν.Ιωαννίδη στο 99308305, ioannidisnik@gmail.com = http://isaaksolomou.blogspot.com.cy

Comments are closed.