Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεκίνησε από το Βερολίνο στις 16 Ιουλίου και τώρα βρίσκεται ήδη σε Ελληνικό έδαφος, στο Σιδηρόκαστρο, για να καταλήξει στις 27 Ιουλίου στην Κύπρο για το τρισάγιο των 2 ηρώων.

Η μεγάλη πορεία των μοτοσικλετιστών στην Κύπρο θα γίνει στις 30 Ιουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες http://isaaksolomou.blogspot.com.cy

Στο πιο κάτω βίντεο υπάρχουν πλάνα από την εκδήλωση στο Σιδηρόκαστρο με διάχυτα τα συναισθήματα της συγκίνησης και της περηφάνειας για τον ιερό σκοπό της “Πορείας”!

Αναλυτικό Πρόγραμμα Πορείας
• Βερολίνο – Πράγα 16 Ιουλίου
• Πράγα – Βουδαπέστη 17 Ιουλίου
• Βουδαπέση – Βελιγράδι 18 Ιουλίου
• Βελιγράδι – Σόφια 19 Ιουλίου
• Σόφια – Θεσσαλονίκη 20 Ιουλίου
• Θεσσαλονίκη – Βόλος (Πορταριά) 21 Ιουλίου
• Βόλος – Αθήνα 22 Ιουλίου
• Αθήνα – Λεμεσός 27 Ιουλίου (Υποδοχή στη Λεμεσό, Κίνηση προς Λευκωσία – κατάθεση στεφάνων στο Μαρί, Τύμβος Μακεδονίτισσας, οδοφράγματα Αγ. Δομετίου & οδού Λήδρας)
Στην Ελλάδα, θα διοργανωθούν εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, Σιδηρόκαστρο, Πορταριά, Βόλο, Σέρρες και Αθήνα με τη συνεργαία και την αιγίδα τοπικών αρχών και άλλων οργανωμένων συνόλων.

Παγκύπρια Πορεία Μνήμης – Τρισάγιο – Αντικατοχική Εκδήλωση 30 Ιουλίου

Η Παγκύπρια Πορεία Μνήμης είναι η καθιερωμένη πορεία μοτοσικλετιστών που γίνεται κάθε χρόνο από όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου προς το κοιμητήριο Παραλιμνίου. Η Πορεία θα κινηθεί μέσω του Κοιμητηρίου Παραλιμνίου, όπου θα τελεστεί τρισάγιο στα μνήματα των δύο ηρώων προς το Δημοτικό Στάδιο Παραλιμνίου «Τάσος Μάρκου» όπου και θα γίνει αντικατοχική εκδήλωση.

Στο κοιμητήριο Παραλιμνίου 30/07 θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση στις 19:30.
Ακολούθως θα ακολουθήσει αντικατοχική εκδήλωση στο στάδιο Τάσος Μάρκου όπου θα προβληθεί ντοκιμαντέρ σχετικό με τους δύο ήρωες και την πανευρωπαϊκή πορεία που προηγήθηκε.

Σκοπός της πρωτοβουλίας των μοτοσικλετιστών δεν μπορεί να είναι άλλος από τη συνέχιση του αγώνα ενάντια στην τουρκική κατοχή, τη διατήρηση της μνήμης των ηρώων μας και τη μεταλαμπάδευση των μηνυμάτων της θυσίας τους.

Ως τέτοια, η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού», αντιλαμβάνεται την αγάπη για την ελευθερία της πατρίδας, τη διατήρηση της εθνικής αξιοπρέπειας και της τιμής, τον αλτρουισμό, την ανιδιοτελή προσφορά στην κοινωνία.

Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε απευθείας με κ. Ν.Ιωαννίδη στο 99308305, ioannidisnik@gmail.com

Comments are closed.